Салат з рисом і червоною рибою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат с рисом и красной рыбой 5

Салат з рисом і червоною рибою – дуже легке і дієтичне блюдо. Смачна, поживна і дуже корисна страва, вона підійде вам особливо, якщо ви віддаєте перевагу здоровій їжі. Ви можете приготувати цей салат в якості повсякденної страви, але й поданий на святковий стіл він не розчарує гостей. Хоча, на перший погляд страва виглядає простовато, але через ніжну делікатесну копчену сьомгу в поєднанні зі свіжими помідорами і диким рисом, смак виходить дивним.

Інгредієнти:

  • Суміш дикого і довгозерний рису 300 грам
  • Сьомга копчена філе 150 грам
  • Помідори 2 штуки (великі)
  • Сік лимонний 2 столових ложки
  • Олія оливкова 4 столових ложки (мул за смаком)
  • Сіль за смаком

1418320506562e8cccd
Почнемо готування салату з того, що зваримо рис. Як правило, суміш дикого і довгозернистого рису не треба промивати, а потрібно відразу опустити в каструлю з холодною водою і варити на повільному вогні протягом 25-30 хвилин під кришкою. В кінці додати солі і остудити до кімнатної температури. Але найкраще перед приготуванням рису ознайомитися з інструкцією і вказівками, написаними на упаковці.
Важливо: кількість води потрібно розраховувати виходячи із пропорції, що 3 склянки води припадає на 1 склянку рису.
14183205062835ce424
Філе копченої сьомги розмістіть на обробній дошці і за допомогою кухонного ножа відокремте жорстку шкірку від м’якоті. Після чого накришіть рибу маленькими кубиками або дуже тонкою соломкою.
14183205062045f8111


Помідори промийте під струменем теплої, майже гарячої води. Розрізавши кожен овоч на дві рівні половини виріжте те місце, де раніше була плодоніжка і накришіть томати так само як і рибу, тобто дрібними кубиками.
Важливо: для даного салату краще всього вибрати стиглі соковиті помідори, пам’ятайте, що від якості інгредієнтів залежить кінцевий смак страви і один незрілий помідор може зіпсувати вам все задоволення.
Коли рис охолоне й стане придатним для нас, кімнатної температури, висипте його в салатницю і змішайте з шматочками риби і помідорів. Додайте за смаком солі і полийте лимонним соком. Перемішайте, з томатів повинно виділитися трохи соку, як тільки це відбудеться, полийте все оливковою олією і змішайте ще раз. Поставте салат трохи охолодитися в холодильник на 15-30 хвилин перед подачею на стіл.
Салат з рисом і червоною рибою подавайте охолодженим, розклавши на порції або виставивши його на стіл в одній великій салатниці. Оскільки у вас вийшло самостійне і повноцінне блюдо, доповнювати його чимось ще не потрібно. Просто насолоджуйтеся смаком і пригощайте своїх рідних і близьких.
– Кількість лимонного соку, а так само оливкового масла і солі корегуйте виходячи з ваших особистих переваг.
– Так само в цей салат можна додати трохи солодкого овочевого перцю.
– Ви можете використовувати будь-яку іншу копчену червону рибу, не обов’язково сьомгу.
14183205061954de3b1
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!