Відразу ж хочеться звернути вашу увагу, що салат з слабосоленої сьомги за своїм складом дуже схожий на класичний варіант вже традиційного салату «Олів’є». Але в ньому присутня одна відмітна особливість – повністю відсутня свіжа цибуля, зате в складі є риба, що надає даній страві вельми незвичайний смак. Подібно більшості рибних салатів, цей салат також відрізняється легкістю і простотою приготування (якщо порівнювати з м’ясними).
Салат із слабосоленої сьомги: Рецепт
Інгредієнти:
- слабосолена сьомга (до 250-ти г);
- картопля (4-ри штуки);
- солоні огірки (4-ри штуки), але в якості альтернативи можете використовувати оливки, маслини або мариновані гриби;
- морква (2-і штуки);
- курячі яйця (3-и штуки);
- зелень петрушки (на ваш розсуд);
- Також потрібно майонез, який ви запросто можете самостійно приготувати, для цього вам знадобляться:
- курячі яйця (2-і штуки);
- гірчичний порошок (1/2 чайної ложки);
- вичавлений лимонний сік (2-і ст. ложки);
- оливкова олія (300-та мл);
- сіль (на ваш розсуд);
ПРИГОТУВАННЯ:
Крок – №1: Приготування майонезу – змішайте яйця з соком лимона, додайте невелику кількість гірчиці і посоліть. Потім, за допомогою міксера збийте масу до однорідного стану і поступово додайте оливкову олію. Через якийсь час маса загусне, і ви отримаєте відмінний домашній майонез.
Крок – №2: Відваріть окремо приготовлені для майбутнього салату моркву, картоплю і курячі яйця і наріжте їх невеликими кубиками, точно також як сьомгу і огірки.
Крок – №3: Потім змішайте в окремій мисці нарізані продукти і заправте їх домашнім майонезом.
Ось власне все, після виконання всіх цих дій, салат з слабосоленої сьомги вважається готовим. Можете прикрасити його зеленню петрушки і подавати на стіл.
Приємного вам апетиту!