Салат з червонокачанної капусти з крабовими паличками і кукурудзою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат из краснокочанной капусты с крабовыми палочками и кукурузой

Капуста червонокачанна – ще одна рослина , що відноситься до сімейства капустяних , куди входить також добре знайома і улюблена в Україні білокачанна капуста. Однак окультурена червона капуста була набагато пізніше , тому до сьогоднішнього часу червона капуста порівняно мало поширена.
Батьківщиною цього овоча є прибережні країни Середземного моря (як , в принципі, і білокочанки ) . Звідти капуста поширилася вже і в країни Західної Європи. До Росії та України ж вона була завезена тільки XVII столітті.
Не всім відомо , що від білокачанної червонокачанна капуста відрізняється не тільки своїм фіолетово- синюватим відтінком , але ще і хімічним складом. Так , вона містить порівняно більше вітаміну С, білка , а ще вона краще зберігається протягом досить тривалого часу , не втрачаючи при цьому своїх корисних якостей. Тому червону капусту дуже часто використовують для різних лікувальних цілей , особливо для профілактики захворювань шлунка.
Червонокачанну капусту можна запікати , тушкувати , заквашувати , однак сьогодні ми приготуємо з неї дуже смачний вітамінний салат !

Щоб приготувати салат із червонокачанної капусти з крабовими паличками і кукурудзою , вам буде потрібно :

  • крабові палички – 200 г
  • червона капуста – 400 г
  • консервована кукурудза – 1 банка
  • твердий сир – 150 г
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • сметана – 3 ст.л.
  • курячі яйця – 1 шт.
  • цибуля зелена – за смаком

Як приготувати салат із червонокачанної капусти з крабовими паличками :
1 . Почнемо з того , що поставимо відварюватися куряче яйце (круто ) . Тому промиваємо його під проточною водою , викладаємо в невелику ємність з підсоленою водою , яку відправляємо на вогонь. Після закипання води відварюємо яйце протягом 10-12 хвилин (не менше) , після чого відразу поміщаємо його в холодну воду і даємо як слід охолонути.
2 . В цей час займемося підготовкою інших інгредієнтів для салату. Відкриваємо банку з консервованою кукурудзою і викладаємо її на друшляк або просто в окрему посудину ( тарілочку ) для того , щоб стекла рідина . Далі дістаємо з холодильника крабові палички і даємо їм розморозитися при кімнатній температурі , після чого нарізаємо їх невеликими кубиками (або брусочками , кому як більше подобається).
3 . Твердий сир також нарізаємо невеликими кубиками або ж просто натираємо на крупній (середній) тертці.
4 . Потім промиваємо під проточною водою капусту , видаляємо при необхідності всі погані листя , після чого досить дрібно шаткуємо її ножем . Тепер беремо не велику, але досить глибоку мисочку ( або салатницю ) і викладаємо в неї всі раніше підготовлені інгредієнти – крабові палички , солодку кукурудзу , твердий сир і нашатковану капусту ( капусту потрібно злегка присолити ) . Гарненько все перемішуємо.
5 . А зараз приготуємо заправку для нашого салату. Для цього очищаємо від шкаралупи остигле яйце , після чого відокремлюємо білок від жовтка. Білок нам більше не знадобиться , тому його можна просто з’їсти , а от жовток розтираємо виделкою , після чого змішуємо його зі сметаною і гірчицею , поки не вийде однорідна маса. Далі заправляємо соусом наш салат , перемішуємо все ретельно і пробуємо готовий салат на сіль ( при бажанні можна також додати чорний мелений перець).

410_16_04_2013_1804
Всім смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!