На безліч свят, та й у повсякденному житті, ми намагаємося зробити для своїх близьких людей що-небудь смачне і поживне. Як перекус ми можемо запропонувати їм салати. Салати повинні бути невід’ємною частиною будь-яких застіль, так як вони є основним джерелом вітамінів і мінералів. На щастя на сьогоднішній день вже були придумані багато салатів, які припадуть до душі всім людям. Сьогодні ви дізнаєтеся рецепт одного з найпоширеніших салатів, який стоїть практично на кожному святковому столі. Дане блюдо називається салат мімоза з рибою. Не дивлячись на те, що він досить калорійний, він містить багато вітамінів і є дуже поживний.
Для приготування даного салату вам знадобляться деякі інгредієнти, а саме:
- консервований лосось або горбуша – 1 банка
- яйця – 4 штуки
- сир – 70 грам
- вершкове масло – 30 грам
- майонез – 100 грам
Отже, коли ви підготуєте всі інгредієнти в потрібних пропорціях, почніть приготування самого салату. Для початку займіться консервою. Відкрийте її і злийте з неї рідину, видаліть явні кістки і розімніть її за допомогою вилки. Заздалегідь зваріть яйця і остудіть їх. Тепер натріть на дрібній терці яєчні білки і сир. Візьміть зручний для вас салатник і почніть викладати салат шарами. В першу чергу на дно покладіть тертий білок, потім масло, натерте на крупній тертці. Наступним шаром викладіть горбушу або лосося і змастіть все майонезом. Після чого повторіть послідовність. Спочатку білок, потім масло, потім рибу і врешті майонез. Зрештою, коли всі інгредієнти викладені шарами вам залишиться тільки посипати салат тертим жовтком і прикрасити його. Перед подачею слід поставити салат на кілька годин в холодильник.
Даний салат виходить дуже ніжним і смачним. Ваші гості будуть в захваті від його смаку. Також ви зможете їх здивувати прекрасним і оригінальним салатом з ананасами та часником.
Приємного апетиту.