Швидше за все, назва цього салату ні для кого не нова. Багато її чули, а деякі навіть пробували робити. Ще зовсім недавно святковий стіл вважався неповним, якщо на ньому не був присутній салат Мімоза. Можливо, він втратив свою популярність, однак, повірте, його все ж варто приготувати, тим більше, що нічого надприродного вам для цього не знадобиться:
- 1 баночка рибної консерви в олії (сайра, сардина, скумбрія);
- 0.5кг картоплі;
- 4 курячих яйця;
- 1 середня морквина;
- 1 середнє яблуко;
- 1 головка цибулі ріпчастої;
- Майонез;
- Зелень за смаком.
Овочі та яйця необхідно відварити, охолодити і очистити. В окремі ємності натерти на дрібній тертці моркву, картоплю і білки яєць. Консерву необхідно розім’яти виделкою, а цибулю нарізати тонкими півкільцями і на 5 хвилин залити окропом з додаванням невеликої кількості лимонної кислоти.
Тепер прийшов час викладати салат. Найперший шар – картопля, її потрібно викласти приблизно половину. Якщо при варінні ви його не солили, то трохи присоліть вже на блюді. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Тепер укладіть рибу, цибулю і знову майонез. Далі викладіть картоплю що залишилась, знову майонез і врешті моркву, знову-таки перемажьте її майонезом.
Тепер відмітна риса саме цього рецепта – терте яблуко. Краще, якщо це буде кислий сорт. Поверх яблука викладаєте тертий білок, знову Перемащуємо майонезом і посипати тертим жовтком. Перед подачею на стіл прикрасьте зеленню.
Готувати цей салат краще всього заздалегідь, адже після декількох годин, проведених в холодильнику, він стає набагато смачніше, ніж відразу після приготування. Яблуко в цьому салаті необов’язково, але воно надає оригінальний і незвичайний смак звичного салату. також ви можете здивуєте своїх рідних смачним салатом з омлету.
Приємного апетиту!