Салат Мімоза

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат Мимоза

Швидше за все, назва цього салату ні для кого не нова. Багато її чули, а деякі навіть пробували робити. Ще зовсім недавно святковий стіл вважався неповним, якщо на ньому не був присутній салат Мімоза. Можливо, він втратив свою популярність, однак, повірте, його все ж варто приготувати, тим більше, що нічого надприродного вам для цього не знадобиться:

  • 1 баночка рибної консерви в олії (сайра, сардина, скумбрія);
  • 0.5кг картоплі;
  • 4 курячих яйця;
  • 1 середня морквина;
  • 1 середнє яблуко;
  • 1 головка цибулі ріпчастої;
  • Майонез;
  • Зелень за смаком.

Овочі та яйця необхідно відварити, охолодити і очистити. В окремі ємності натерти на дрібній тертці моркву, картоплю і білки яєць. Консерву необхідно розім’яти виделкою, а цибулю нарізати тонкими півкільцями і на 5 хвилин залити окропом з додаванням невеликої кількості лимонної кислоти.
Тепер прийшов час викладати салат. Найперший шар – картопля, її потрібно викласти приблизно половину. Якщо при варінні ви його не солили, то трохи присоліть вже на блюді. Змастіть невеликою кількістю майонезу. Тепер укладіть рибу, цибулю і знову майонез. Далі викладіть картоплю що залишилась, знову майонез і врешті моркву, знову-таки перемажьте її майонезом.
Тепер відмітна риса саме цього рецепта – терте яблуко. Краще, якщо це буде кислий сорт. Поверх яблука викладаєте тертий білок, знову Перемащуємо майонезом і посипати тертим жовтком. Перед подачею на стіл прикрасьте зеленню.
Готувати цей салат краще всього заздалегідь, адже після декількох годин, проведених в холодильнику, він стає набагато смачніше, ніж відразу після приготування. Яблуко в цьому салаті необов’язково, але воно надає оригінальний і незвичайний смак звичного салату. також ви можете здивуєте своїх рідних смачним салатом з омлету.

17
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!