Страви для будь-якого гуляння повинні бути не тільки смачними , але і красивими , щоб тільки при одному погляді на них підвищувався апетит , і хотілося їх відразу спробувати. Одним з таких красивих салатів є салат « Ромашкове поле». Такими ромашками можна прикрасити будь-який салат , в будь-якому випадку отримаєте прекрасне оформлення салатів. Сьогодні пропонуємо вам варіант салату « Ромашкове поле» з консервованою горбушею .
Для того щоб приготувати салат « Ромашкове поле » вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- горбуша консервована – 1 банка ,
- сира морква ( велика) – 2 штуки ,
- цибуля ріпчаста – 2 штуки ,
- огірок ( свіжий) – 3 штуки ,
- оцет – 0,5 ч. ложки ,
- відварений рис – 200 грам ,
- майонез або сметана для заправки ,
- сіль і чорний мелений перець за смаком.
Для прикраси:
- яйця відварні – 4 штуки ,
- свіжа зелень кропу 2 – 3 гілочки ,
- листя салату – 0,5 пучка.
Правильне приготування салату « Ромашкове поле»
Для початку потрібно очистити ріпчасту цибулю і моркву. Після натираємо моркву на великій тертці і обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю масла до м’якості.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дуже дрібним кубиком і обдаємо окропом , для того щоб зникла вся гіркота. Потім зливаємо воду і маринуємо цибулю в суміші з води і оцту.
Свіжий огірок нарізаємо невеликим кубиком .
З рибної консерви зливаємо рідину і потім розминаємо виделкою.
Потім змішуємо всі інгредієнти в глибокій чашці , заправляємо майонезом або сметаною , додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо .
На плоске блюдо викладаємо листя салату. Зверху викладаємо салат , розрівнюємо і формуємо невелику гірку.
Тепер потрібно відварити курячі яйця , остудити і очистити. Тепер потрібно нарізати яєчний білок на тонкі смужки , а жовток натерти на дрібній тертці або розім’яти виделкою.
Тепер поверх салату викладаємо смужки яєчного білка , це будуть пелюстки ромашки , а в серединку кожної квіточки викладаємо яєчний жовток.
Зверху прикрашаємо гілочками кропу , даємо настоятися і подаємо на стіл.
Приємного вам апетиту!