Ой як давно треба було викласти цей рецепт, та все руки не доходили. Новорічний прийом заявок нарешті підштовхнув зробити це.
Домашній майонез дещо відрізняється за смаком від магазинного, та й шкоди від нього незрівнянно менше – ніяких тобі загусників, емульгаторів і причому Е до складу невходить. Для заправки салатів він підходить ідеально.
Інгредієнти:
- 3 дуже свіжих жовтка
- 2 ч.л. готово гірчиці
- 1 ч.л. білого винного оцту або лимонного соку
- 600 мл рослинного масла
- сіль і перець за смаком
Жовтки виливаємо в миску, додаємо гірчицю і оцет і збиваємо до легкої піни.
Чи не прекражаю збивати (а збиваємо ми в одному напрямку – це важливо!), Починаємо по краплях вливати масло. Спочатку повільно, а коли соус почне загусати – швидше.
Коригуємо смак за допомогою солі, перцю і додаткового лимонного соку.
Смачних вам страв!