Томатно-сливовий кетчуп

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Томатно-сливовый кетчуп 8

Приправа з стиглих томатів, або кетчуп, отримала міжнародне визнання, так як вона підходить до гарячих і холодних страв, бутербродів, спагетті, піці, до всіх м’ясних страв і страв з птиці, а також до салатів і як приправа в супи. Кожна країна вносить свої корективи в рецептуру цього корисного продукту. Основою кетчупу є томати, а до них можна додати все що завгодно. Пропонуємо приготувати незвичайний томатно-сливовий кетчуп.

Інгредієнти для приготування томатно-сливового кетчупу:

  • Стиглі томати 2 кілограми;
  • Сливи 0,5 кілограма;
  • Ріпчаста цибуля 250 грамів;
  • Цукровий пісок 200 грамів;
  • Сіль 1 столова ложка;
  • Перець червоний мелений 1 чайна ложка;
  • Оцет 9% 100 мілілітрів;
  • Гвоздика за смаком.

Інвентар:

Ніж, Каструля емальована, Мясорубка (або блендер), Сито, Кухонна плита, Дерев’яна лопатка, Стерилізовані банки, Стерилізовані кришки, Прилад для закручування кришок.

Приготування томатно-сливового кетчупу:

Крок 1: Обробляємо помідори.

f343f1

Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, потім опускаємо в миску із киплячою водою (на 1 хвилину), робимо акуратний хрестоподібний надріз зверху і знімаємо шкірку. Розрізаємо томати навпіл.

Крок 2: Обробляємо сливу.

c63173

Стиглі сливи ретельно промиваємо під проточною водою. Розрізаємо кожну ягоду навпіл і дістаємо звідти кісточку пальцями, або чайною ложкою.

Крок 3: Обробляємо ріпчасту цибулю.

d014c5

Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, розрізаємо навпіл (або на четвертинки – залежно, від розміру цибулини) і пропускаємо через м’ясорубку (або блендер).

Крок 4: Варимо інгредієнти.

0f481b

Інгредієнти (томати, цибулю, сливи, цукровий пісок, сіль, червоний перець) складаємо в емальовану каструлю, ставимо на повільний вогонь і варимо протягом 1,5 години, періодично помішуючи суміш дерев’яною лопаткою.

Крок 5: Протираємо інгредієнти через сито.

3bad79

Отриману суміш, необхідно протерти через сито, додати перець, цукор, гвоздику, сіль і варити ще хвилин 15.

Крок 6: Додаємо оцет.

5a7481

У самому кінці варіння вливаємо оцет.

Крок 7: Розливаємо кетчуп в стерилізовані банки.

ea088c

У заздалегідь стерилізовані (над носиком чайника, над пароваркою або в духовці) баночки (краще по 500 мілілітрів, або менше), розкладаємо наш кетчуп і закриваємо кришками, за допомогою спеціального пристрою.

Крок 8: Подаємо томатно-сливовий кетчуп.

fbc5b2

Композиція даної страви досить проста: томатний смак з солодкуватим присмаком слив, але дуже приємна! У цей нескладний рецепт можна додати інші прянощі, від чого смак томатно-сливового кетчупу набуде нових, улюблених саме Вами, фарби. З таким кетчупом, доречно буде з’їсти шматочок м’яса, курку або рибу.
Смачного!
Поради до рецепту:

– Можна не протирати суміш чрез сито, щоб яскравіше відчувати в соусі шматочки слив;

– Можна додати в томатно-сливовий кетчуп кілька зубчиків часнику, тоді страва стане більш гострою і придбає характерний, апетитний аромат;

– Купуючи кетчуп в магазині, віддавайте перевагу скляним банкам (так як в них добре видно склад продукту). Не купуйте занадто яскравий або темний кетчуп, це говорить про високий вміст барвників.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!