Смак у такого часнику набагато ніжніше, м’якше і вишуканіше, ніж у сирого, і використовувати його можна по-різному: просто намазувати на хліб, використовувати як компонент в бутербродах і сендвічах, класти в соуси для пасти і навіть додавати в картопляне пюре!
Інгредієнти:
- 4 цілих головки часнику
- 4 ч.л. оливкової олії
З головок часнику руками знімаємо зовнішні шари лушпиння (тільки ті, які легко злущуються). Зрізаємо верхівки головок так, щоб було видно зубочки.
На кожну головку виливаємо по чайній ложці оливкової олії і розподіляємо масло рівномірно по всій голівці.
Загортаємо в 2 шари фольги і кладемо на грати в розігріту до 205 С духовку на 35-40 хвилин.
Готовий часник повинен бути м’яким, золотисто-коричневого кольору.
М’якоть з головок легко видавлюється руками. Далі часник можна використовувати на свій розсуд.
Наприклад, ось такі закусочні бутербродики.
А ще можна з таким часником приготувати картопляне пюре:
А ще можна використовувати пюре з запеченого часнику в якості одного з топінгів для печеної картоплі!
Смачного!
Leave a Reply