Гарбузові каші відрізняються апетитним зовнішнім виглядом, який досягається саме за рахунок присутності цього яскравого овоча в складі страви. Крім того , вони здаються багатьом смачніше звичайних молочних каш , а ще , безумовно , корисніше. Зараз, коли на дворі осінь , саме час готувати страви з гарбуза , смачний , ароматний вітамінний сніданок – це так просто. До того ж гарбуз надає очищаючу дію на організм , так що такі страви будуть корисні тим , хто стежить за власною вагою і піклується про здоров’я. Щоб каші були максимально корисними , можете замінити цукор медом.
Пшоняна каша з гарбузом :
Нам знадобиться:
- молоко – 3 склянки
- пшоно – 1 склянка
- очищена м’якоть гарбуза – 500 г
- цукор
- сіль
- вершкове масло
Приготування:
Молоко закип’ятити , гарбуз дрібно порізати і покласти в молоко. Промите пшоно кладемо в той час , коли гарбуз вже трохи розвариться. Сіль і цукор кладемо практично за пару хвилин до готовності , вершкове масло – на смак в кожну порцію
Рисова каша з гарбузом :
Нам знадобиться:
- м’якоть гарбуза – 800 г
- рис круглий – половина склянки
- молоко – 1,5 склянки
- цукор
- сіль
- масло вершкове
Приготування:
За аналогією з верхнім рецептом варимо гарбуз у молоці , але до готовності , після чого його потрібно розім’яти в пюре разом з молоком , в якому він варився . Потім додаємо промитий рис і варимо його в гарбузово- молочної суміші до готовності. В кінці приготування додаємо цукор і сіль , в кожну тарілку кладемо вершкове масло.
Манна каша з гарбузом :
Нам знадобиться:
- м’якоть гарбуза – 300 г
- манна крупа – 50 г
- молоко – 250 мл
- сіль
- масло
Приготування:
Гарбуз все також нарізаємо дрібними кубиками і варимо в молоці ( хвилин 20 , до готовності ) . Мнем в пюре , додаємо манну крупу , цукор , сіль. Вариться ця каша всього 5 хвилин , після чого слід покласти в каструлю вершкове масло і дати постояти під кришкою хвилин 10-15.
Приємного апетиту!
Leave a Reply