Сім порад, як красиво подати страву

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Семь советов, как красиво подать блюдо 7

Найбільша відмінність домашньої їжі від ресторанної – це оформлення. У закладах, як правило, страви подають дуже красиво і ефектно. Чим краше подано блюдо, тим більше воно викликає бажання його з’їсти.
Незважаючи на відсутність професійного досвіду, як у шеф-кухарів, всі ми хочемо підносити блюда так, щоб наші домочадці або гості, запрошені на вечерю, були приємно здивовані.
Дотримуйтесь наших порад, і ви точно зумієте порадувати гостей не тільки своїми кулінарними успіхами, а й прекрасним смаком.

Порада № 1: проста, але шикарна посуда
Уникайте надмірностей кольорів при виборі посуду. Варто завжди віддавати перевагу чомусь простому, але елегантному. Для того щоб не промахнутися з кольором, зверніть увагу на білий посуд. Також відмінно підійде прозорий посуд.
Зараз у моду знову повертається ретро-стиль з вінтажним нальотом, як, наприклад, білий посуд з синіми візерунками. Справжнім шиком також є срібні столові прилади.
41c657e363
Порада № 2: помірність і рельєф в тарілці
Багатогранна англійська фраза «Less is more» («Менше означає більше») вкрай підходить до цієї ситуації. Чим менше ми накладаємо в одну тарілку різних страв, тим більше можливість візуально поліпшити блюдо. Так, наприклад, ми можемо створити звичайний рельєф, об’єм у горезвісних спагетті з допомогою звичайної вилки.
Варто також пам’ятати, що в тарілці повинно бути присутньо не більше трьох кольорів, інакше райдужна страва може відштовхнути.
649c6b1644
Порада № 3: аксесуари та продукти, що задають тон
Кілька листочків базиліка можуть змінити багато чого при подачі будь-якої страви. Це лише деталь, але вона додає родзинку будь якій їжі. Також величезну роль грають декоративні речі: красиві серветки або шикарна скатертина. Тут, безумовно, потрібно включити уяву, адже кожна подія народжує різні ідеї, будь то день народження, дівич-вечір або ж побачення.
34be3d9e3b


Порада № 4: гарнір – це теж блюдо
Скажімо, ви вирішили подати великий салат «Цезар» або ті ж спагетті. Ці страви легкими не назвеш, часом після них їсти більше нічого не хочеться. Саме тому гарнір потрібно подавати окремо, щоб у людей був вибір – їсти чи не їсти.
До гарячих страв радимо подавати гарніри у вигляді легких салатів (це можуть бути навіть просто листя салату або окремо нарізані овочі), сиру, свіжої зелені.
b010410bc2
Порада № 5: їмо зі склянок
Будь то келих для вина або звичайний стакан, вони можуть зіграти роль помічника, якщо ви бажаєте красиво подати страву. Це відноситься до легких салатів або, наприклад, до тартар з тунця і численних десертів. Маленька срібна ложечка доповнить прекрасний вигляд.
78af8b3d6c
Порада № 6: не забуваємо про напої
Якщо з винами і міцними напоями все зрозуміло, то що робити з коктейлями? Найкращий варіант – це прикрасити стакан одним з компонентів вашого коктейлю. Так, наприклад, приготувавши прохолодні сангрию, прикрасьте її часточкою апельсина, мохіто – лаймом і м’ятою. Безпрограшним варіантом є ягода фізаліс, яка підійде до будь-якого коктейлю, навіть безалкогольному. Також зверніть увагу на красиві трубочки.
317e94bb42
Порада № 7: красива пляшка змінює смак
Звичайно, це все наша підсвідомість, але доведено, що звичайна вода в красивій пляшці викликає більше бажання випити її, ніж та ж вода, але в пластиковій пляшці. Те ж стосується оливкової олії, поданої до столу. Якщо ви подаєте воду, соуси або масло в красивій ретро-пляшечці або глечику, то це додає престиж вашому столу.
287ada15f2

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.