Картопля решті

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогодні у нас – традиційне швейцарське блюдо. Ви можете зустріти й інше українське написання – ресті. В оригіналі пишеться як Rösti. Блюдо дуже просте і складається тільки з картоплі і вершкового масла. За смаком чимось нагадує наші деруни, але все ж відрізняється від них. Картопля решті – блюдо жирне і калорійне. Воно традиційно готується з досить великою кількістю масла – вершкового або рослинного.

Таку картоплю можна подавати і як окрему страву – наприклад, на сніданок зі сметаною, молоком або смаженими яйцями – і як гарнір.
Інгредієнти на 6 порцій:

  • 1 кг картоплі
  • 120 г вершкового масла
  • сіль за смаком

kartofel-rosti-1
Картоплю нарізаємо на великі шматки (на 4-6 частин кожну картоплину). Кладемо в каструлю.
kartofel-rosti-2
Заливаємо окропом, ставимо на вогонь і варимо до напівготовності, 5-6 хвилин після закипання. Зливаємо воду і даємо картоплі охолонути до такої міри, щоб її  можна було брати руками.
Поки остигає картопля, розтоплюємо половину вершкового масла.
Картоплю тремо на крупній терці.
kartofel-rosti-3


У сковороді або сотейнику (у мене 28 см діаметр) розігріваємо на середньому вогні 1 ст.л. рослинного масла. Вкладаємо натерту картоплю в три шари, кожен підсолюємо за смаком і поливаємо вершковим маслом. Зверху по периметру розкладаємо нарізане на шматочки вершкове масло що залишилось.
kartofel-rosti-4
Смажимо на середньому вогні до рум’яної скоринки знизу, близько 5-6 хвилин. Потім перевертаємо і смажимо з іншого боку ще 5-6 хвилин.
kartofel-rosti-5
Готовій картоплі даємо постояти в сковороді 5-7 хвилин, потім перекладаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо.
kartofel-rosti
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!