Куряче м’ясо має одну дуже цікаву особливість, воно прекрасно поєднується з багатьма екзотичними фруктами, типу ананасів або ківі, делікатно змінюючи свій смак і підлаштовуючись під незвичайний інгредієнт рецепта. Тому в наш час на основі курки розроблено величезну безліч кулінарних шедеврів, які включають в себе дуже оригінальні і незвичайні складові. Одне з таких блюд здатне прикрасити найвишуканіший банкет і зайняти гідне місце в якості страви дня – курка з ананасами та картоплею.
Незважаючи на простоте і досить швидке приготування, ви отримаєте дійсно шедевр кулінарного мистецтва. Так як свіжі ананаси ми купуємо не щодня, то продукти для приготування такої екзотичної курочки краще придбати заздалегідь.
Вам знадобиться:
- Ціла курка середньої величини,
- 5-6 великих картоплин,
- Банка консервованих ананасів у власному соку,
- Кілька зубків часнику,
- Сіль і перець за смаком,
- Трохи майонезу.
Приступаємо до приготування. Очищену і вимиту картоплю нарізаємо тонкими кільцями, курку ріжемо на порційні частини, кожен шматок солимо і перчимо за смаком. Далі викладаємо в деко з високими бортиками, всі інгредієнти шарами. На низ картопля, попередньо посолена і поперчена, зверху шматочки ананасів, а в останню чергу курочку.
Потім готуємо соус. З цією метою змішуємо сік, що залишився від ананасів з майонезом і подрібненим часником. Поливаємо отриманим соусом нашу курку з ананасами та картоплею і ставимо деко в добре розігріту духовку (до 180 ° C) на 90 хвилин. Після повного приготування викладіть отриманий делікатес на блюдо, дайте трохи охолонути і прикрасьте його тертим сиром або дрібно нарізаною зеленню.
Смак і аромат цієї страви нікого не залишать байдужим, а вашу кулінарну майстерність гідно оцінять всі ваші близькі. І не забудьте в добавок до нього приготувати чудовий і улюблений усіма теплий салат з печених овочів.
Приємного апетиту!