Щоб посмажити відбивні , іноді потрібно багато масла , і в результаті про дієтичні якості курки можна забути.
Виправити це допоможе особливий маринад , який не тільки не дозволить курці бути жорсткою або сухою , але і дасть можливість приготувати це м’ясо практично без жиру.
Рецепт маринування м’яса буде відмінним і для приготування на відкритому грилі у вигляді шашликів.
Подавати відбивні можна з будь-яким гарніром і овочевим салатом. Обсмажувати курячі відбивні потрібно не більше 5 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
- Курячі грудки без кісток – 4 шт.
- Панірувальні сухарі – 1 ст.
- Оливкова олія
маринад :
- Лимонний сік з 1 лимона
- Сік з 1 лайма
- Червоний винний оцет – 1 – 2 столові ложки
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Куркума – 1 ч.л
- Цукор – ½ чайної ложки.
- Кмин – 0,5 ч.л.
- Паприка – 0,5 ч.л.
Приготування:
Філе нарізати скибочками і легко відбити.
Змішати всі компоненти для маринаду. М’ясо викласти в щільний пакет , залити маринадом і струсити . Залишити мінімум на півгодини в холодильнику , але чим довше процес маринування , тим м’ясо буде смачніше.
Обваляти відбивні в сухарях , скропити сковороду -гриль маслом і легко обсмажити до золотистої скоринки з двох сторін.
Приємного апетиту!