Свинина в абрикосовій глазурі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Свинина в абрикосовой глазури 2

Звичними маринадами для м’яса ми вважаємо оцет, кетчуп, майонез, вино, але мало хто замислювався, що маринади бувають солодкими. Завдяки таким солодким соусом або маринадам м’ясо набуває особливий і неповторний смак. Ми пропонуємо вам прекрасний рецепт запеченої свинини в абрикосовій глазурі. Незвичайне поєднання ягід і м’яса підкорять всіх своїм чудовим тандемом. Здивуйте своїх гостей, приготуйте таке м’ясо, ми впевнені, що ніхто не залишиться байдужим до такого найніжнішого і апетитного м’яса.
Для того щоб приготувати свинину в абрикосовій глазурі вам буде потрібно:

  • свинина (цілісний шматок) – 1 – 1,5 кг.,
  • вода – 250 мл.,
  • рослинне масло,
  • сіль і перець за смаком,
  • абрикосовий джем 1/3 склянки,
  • гострий соєвий соус – 1/3 склянки,
  • гостро-солодкий кетчуп – 1/3 склянки.

Як правильно приготувати свинину в абрикосовій глазурі
Для початку ретельно промиємо шматок м’яса і обсушимо його паперовим рушником або серветкою. Потім змішаємо сіль з перцем і натремо шматок. Далі візьмемо каструлю або глибоку сковороду з товстими стінками і поставимо на вогонь. В неї наливаємо рослинне масло і розжарюємо його. У розпечене масло опускаємо шматок м’яса і обсмажуємо його до придбання золотистої скоринки, при цьому його потрібно перевертати з одного боку на інший, щоб воно було підсмажене з усіх боків.
Далі до обсмаженої свинині додаємо стакан води і тушкуємо приблизно 45 – 50 хвилин.
svinina
В цей час, поки м’ясо тушкується, приготуємо абрикосовий глазур. Для цього в глибокій мисці змішуємо абрикосовий джем, кетчуп гостро-солодкий і соєвий соус. Все ретельно перемішуємо. Потім витягуємо м’ясо і рясно обмащуємо його глазур’ю що вийшла. Далі викладаємо його на решітку і ставимо в духовку або гриль. Запікаємо протягом 20 – 25 хвилин, періодично витягуючи і обмазуючи глазур’ю.
Готове м’ясо нарізаємо шматками і подаємо до столу в холодному вигляді. Ідеальна закуска для святкового столу!

svinina-v-abrikosovoi-glaxuri
З наступаючим Новим роком!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!