Звичними маринадами для м’яса ми вважаємо оцет, кетчуп, майонез, вино, але мало хто замислювався, що маринади бувають солодкими. Завдяки таким солодким соусом або маринадам м’ясо набуває особливий і неповторний смак. Ми пропонуємо вам прекрасний рецепт запеченої свинини в абрикосовій глазурі. Незвичайне поєднання ягід і м’яса підкорять всіх своїм чудовим тандемом. Здивуйте своїх гостей, приготуйте таке м’ясо, ми впевнені, що ніхто не залишиться байдужим до такого найніжнішого і апетитного м’яса.
Для того щоб приготувати свинину в абрикосовій глазурі вам буде потрібно:
- свинина (цілісний шматок) – 1 – 1,5 кг.,
- вода – 250 мл.,
- рослинне масло,
- сіль і перець за смаком,
- абрикосовий джем 1/3 склянки,
- гострий соєвий соус – 1/3 склянки,
- гостро-солодкий кетчуп – 1/3 склянки.
Як правильно приготувати свинину в абрикосовій глазурі
Для початку ретельно промиємо шматок м’яса і обсушимо його паперовим рушником або серветкою. Потім змішаємо сіль з перцем і натремо шматок. Далі візьмемо каструлю або глибоку сковороду з товстими стінками і поставимо на вогонь. В неї наливаємо рослинне масло і розжарюємо його. У розпечене масло опускаємо шматок м’яса і обсмажуємо його до придбання золотистої скоринки, при цьому його потрібно перевертати з одного боку на інший, щоб воно було підсмажене з усіх боків.
Далі до обсмаженої свинині додаємо стакан води і тушкуємо приблизно 45 – 50 хвилин.
В цей час, поки м’ясо тушкується, приготуємо абрикосовий глазур. Для цього в глибокій мисці змішуємо абрикосовий джем, кетчуп гостро-солодкий і соєвий соус. Все ретельно перемішуємо. Потім витягуємо м’ясо і рясно обмащуємо його глазур’ю що вийшла. Далі викладаємо його на решітку і ставимо в духовку або гриль. Запікаємо протягом 20 – 25 хвилин, періодично витягуючи і обмазуючи глазур’ю.
Готове м’ясо нарізаємо шматками і подаємо до столу в холодному вигляді. Ідеальна закуска для святкового столу!
З наступаючим Новим роком!