Найчастіше в рецептах домашнього морозива присутні вершки. Але ж вершки це не тільки дорогий продукт , але ще і дуже калорійний ! Саме тому , виходячи з дієтичних міркувань , сьогодні розповімо , як приготувати домашнє морозиво без вершків. В якості замінників вершків виступають : ряжанка , молоко , згущене молоко , крохмаль і т.д. Смак морозива без вершків виходить не менш смачним , ніж з вершками. Даний рецепт , про який ми вам розповімо , заснований на ряжанці , саме тому готове морозиво буде мати легкий кремовий відтінок.
Для того щоб приготувати домашнє морозиво без вершків вам буде потрібно :
- ряжанка – 0,5 літра ,
- яйце – 1 штука ,
- згущене молоко – 100 мл . ,
- ванільний цукор – 1 пакетик ,
- цукрова пудра – 50 грам ,
- гілочка м’яти для прикраси.
Як правильно приготувати домашнє морозиво без вершків
Яйце охолоджуємо і потім відокремлюємо жовток від білка. Білок збиваємо міксером або віночком з цукровою пудрою ( 25 грам) в міцну піну.
Жовток збиваємо з залишилася цукровою пудрою , згущеним молоком і ванільним цукром до однорідної маси.
В окремій чашці збиваємо ряжанку з жовтковою масою. Потім додаємо білкову масу. Потім все ретельно збиваємо і переливаємо в контейнер , накриваємо кришкою і відправляємо в морозильник до повного застигання.
У процесі заморозки потрібно два – три рази перемішувати масу виделкою , щоб маса не розшарувалася і не утворилися кристали льоду. Весь процес заморозки становить приблизно 6 годин.
Готове морозиво перекладаємо в креманки і прикрашаємо гілочкою м’яти і будь-яким (за вашим смаком) солодким сиропом.
За бажанням у морозиво можна додати какао -порошок або рубаний ( або натертий на тертці) шоколад , так у вас вийде шоколадне морозиво , а додавши будь яке фруктове або ягідне пюре , отримаєте ягідне морозиво. Експериментуйте на здоров’я!
Приємного вам апетиту!