Напередодні Дня святого Валентина хочу поділитися з вами рецептом традиційного американського торта “Red Velvet” або, кажучи укаїнською мовою, “Червоний оксамит”. За рахунок червоного відтінку бісквіта цей торт прекрасно підходить до дня всіх закоханих. А вже якщо зробити його у вигляді серця, то тематика буде витримана в повній мірі.
Для додання червоного кольору в тісто додається харчовий барвник. За свідченнями очевидців, фарбувати тісто також можна пропареним буряковим соком.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 2 яйця
- 250 г цукру
- 250 мл рафінованої олії
- 250 мл кефіру, сметани або натурального йогурту
- 2 ч.л. рідкого харчового барвника (порошковий і гелевий доведеться додавати інтуїтивно)
- 1 ст.л. какао-порошку
- 3/4 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 400 г борошна
Для крему:
- 400 г вершкового сиру
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 400 г цукрової пудри
- 1 ч.л. ванільного цукру
Для просочення:
100 мл вишневого компоту або аналогічну кількість вишневого лікеру (наприклад, кіршберрі)
Готуємо корж. Для цього кладемо в чашу міксера яйця, цукор, ванільний цукор, масло і кефір. Збиваємо до однорідності. Додаємо барвник і ще раз збиваємо.
Додаємо просіяне з содою, сіллю і какао-порошком борошно і замішуємо однорідне густе тісто.
Кладемо тісто у дві форми діаметром 21-23 см і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника, близько 30-35 хвилин.
Виймаємо з духовки і охолоджуємо.
Поки остигає бісквіт, готуємо крем. Для цього змішуємо міксером на низькій швидкості вершковий сир і розм’якшене вершкове масло. Поступово додаємо цукрову пудру і ванільний цукор, збиваємо до гладкості.
Остиглі коржі просочуємо компотом або лікером. Робимо прошарок з крему, обмазуємо боки і верх торта. Якщо у вас вийшли коржі з горбиками, зрізані надлишки можна подрібнити і обсипати боки торта.
Приємного чаювання!