Молоду картоплю в новому сезоні вже всі їли? Особисто я – вже кілька разів. В один з таких разів (а точніше, перед ним) мені принесли з магазину картоплю, половина якої була дуже дрібною – такою, що чистити її – просто айяйяй. Тому вона пішла в сьогоднішній рецепт – тут її не потрібно чистити, досить просто добре помити щіткою.
Це дуже смачний гарнір. Та і як самостійної страви з яким-небудь смачним соусом така картопля теж хороша. У нас тут за неї навіть невелика конкуренція розгорнулася.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 кг дрібної молодої картоплі (картопля звичайного розміру теж підійде – її просто потрібно буде нарізати на кілька частин)
- 4 ст.л. рослинного масла
- 1 невеликий консервований гострий перчик
- невеликий шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
- 4 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
- 2 ч.л. зернистої гірчиці
- сіль за смаком
- сік половини лимона
- 2-3 гілочки м’яти
Кожну картоплину розрізаємо на 2 або 4 частини залежно від розміру.
Дрібно рубаємо часник, імбир і перчик.
Додаємо до картоплі разом з гірчицею, зирою, сіллю і рослинним маслом.
Перемішуємо і кладемо в вогнетривку форму.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 45-60 хвилин. У процесі кілька разів перемішуємо.
Готову картоплю посипаємо дрібно нарубаною м’ятою і поливаємо лимонним соком.
Подаємо.
Смачного!