Гостро-пряна печена картопля

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Молоду картоплю в новому сезоні вже всі їли? Особисто я – вже кілька разів. В один з таких разів (а точніше, перед ним) мені принесли з магазину картоплю, половина якої була дуже дрібною – такою, що чистити її – просто айяйяй. Тому вона пішла в сьогоднішній рецепт – тут її не потрібно чистити, досить просто добре помити щіткою.
Це дуже смачний гарнір. Та і як самостійної страви з яким-небудь смачним соусом така картопля теж хороша. У нас тут за неї навіть невелика конкуренція розгорнулася.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг дрібної молодої картоплі (картопля звичайного розміру теж підійде – її просто потрібно буде нарізати на кілька частин)
  • 4 ст.л. рослинного масла
  • 1 невеликий консервований гострий перчик
  • невеликий шматочок імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
  • 2 ч.л. зернистої гірчиці
  • сіль за смаком
  • сік половини лимона
  • 2-3 гілочки м’яти

ostro-pryanyi-pechenyi-kartofel-1
Кожну картоплину розрізаємо на 2 або 4 частини залежно від розміру.
ostro-pryanyi-pechenyi-kartofel-2
Дрібно рубаємо часник, імбир і перчик.
ostro-pryanyi-pechenyi-kartofel-3


Додаємо до картоплі разом з гірчицею, зирою, сіллю і рослинним маслом.
ostro-pryanyi-pechenyi-kartofel-4
Перемішуємо і кладемо в вогнетривку форму.
ostro-pryanyi-pechenyi-kartofel-5
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 45-60 хвилин. У процесі кілька разів перемішуємо.
Готову картоплю посипаємо дрібно нарубаною м’ятою і поливаємо лимонним соком.
Подаємо.

ostro-pryanyi-pechenyi-kartofel
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!