Останнім часом спостерігаю в собі якусь дивну, що раніше не спостерігалася любов до гострих страв. І навіть не до просто гострих, а до дуже гострих. Щоб потім ще довго в роті пожежа палахкотіла. Курячі ніжки за цим рецептом якраз відносяться до категорії “тих самих” страв. Вогненно гострий смак відмінно відтінюється свіжою хрусткою селерою і сирним соусом.
До речі, такі ніжки можна подати як закуску на пивній вечірці.
Орієнтовний час приготування: 30 хвилин
Інгредієнти на 4 порції курячих ніжок баффало:
- 50 г борошна
- 2 ч.л. паприки
- 8 курячих ніжок без шкіри
- 4 ст.л. рослинного масла
- 4 ст.л. якісного кетчупу
- 1 ст.л. розтопленого вершкового масла
- 1-2 ст.л. гострого перцевого соусу – наприклад, «Табаско»
- сіль за смаком
- стеблова селера для подачі
Інгредієнти для соусу:
- 30 г сиру з блакитною пліснявою
- 180 г натурального йогурту
- 2 ст.л. лимонного соку
- сіль і мелений перець за смаком
У плоскій широкої тарілці змішуємо борошно, паприку і 1 ч.л. солі.
Обвалююємо у борошняній суміші курячі ніжки.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Обсмажуємо курячі ніжки з усіх боків до повної готовності, близько 15-20 хвилин.
Поки смажиться курка, готуємо гострий соус. Для цього змішуємо у великій мисці кетчуп, табаско і розтоплене вершкове масло. Солимо за смаком.
Готуємо сирний соус. Змішуємо йогурт, розкришений сир, і лимонний сік. Злегка протираємо сир в соусі виделкою. Солимо і перчимо до смаку.
Готові курячі ніжки кладемо в миску з гострим соусом і перемішуємо так, щоб соус повністю їх покрив.
Подаємо негайно з селерою і сирним соусом.
Смачного!