У нашій родині найбільше люблять і найчастіше готують шашлик в оцтовому маринаді. В останню поїздку на дачу я вирішила насильно внести різноманітність і замаринувала шашлик в йогурті з м’ятою. Чоловік спочатку скривився. Але готовий шашлик їв з величезним задоволенням і навіть заявив, що тепер це його другий улюблений маринад :-).
Шашлик по цим рецептом виходить мегаароматним.
Інгредієнти:
- 1 кг м’яса (ми віддали перевагу свинині, добре піде баранина або ягнятина)
- 1 середній пучок м’яти
- 250 г натурального йогурту без добавок
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст.л. вустерського соусу
- 1 великий зубчик часнику
- різнокольорові солодкі перці (вистачило по половині червоного, жовтого та оранжевого)
Приготування:
М’яту розтираємо з сіллю і часником в ступці або мелем в блендері. Додаємо вустерский соус і йогурт, збиваємо до однорідності.
М’ясо нарізаємо на шматочки однакової величини, поливаємо маринадом.
Маринуємо 1-2 години. Перед смаженням нанизуємо на шампури, чергуючи нарізаним на великі шматочки солодким перцем.
Смажимо на вугіллі до готовності.
Смачного!