Грибна ікра на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 голосов, средний: 4.00 из 5)
Loading...
Грибная икра на зиму

Грибна ікра це відмінна закуска, як самостійна, так само можна використовувати таку ікру для приготування канапе, фаршированих яєць і т.д. А якщо спекти пиріжки або пиріг з начинкою з такою незвичайною ікрою, повірте, клієнтів на їх споживання знайдеться дуже багато. А в масницю можна приготувати фаршировані млинчики і в якості начинки використовувати все тугіше грибну ікру, скажіть, незвично. Таку ікру можна приготувати з будь-яких грибів і не обов’язково в сезон, коли ви самі збираєте гриби, грибну закуску можна приготувати з покупних свіжих або заморожених печериць або опеньків. Повірте, смак у цієї закуски буде дивовижним. Але сьогодні хотілося б поділиться з вами рецептом грибної ікри з лісових грибів, приступимо.

Для того щоб приготувати грибну ікру на зиму вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свіжі гриби – 1 кг.,
  • цибуля ріпчаста – 5 штук,
  • вода – 0,8 літра,
  • оцет (9%) – 1 ст. ложка на кожну банку по 0,5 літра,
  • сіль (без йоду) – 5 ст. ложок,
  • свіжа зелень (кріп, петрушка), листя хрону, часник зубчики),
  • рослинне масло – 100 мл.

Правильне приготування грибної ікри на зиму
Для початку потрібно перебрати і ретельно промити всі гриби, видаліть все сміття і перекладіть чисті гриби в глибоку каструлю. Потім заливаємо гриби теплою водою і солимо, варимо гриби до повного осідання грибів на дно каструлі, варимо на середньому вогні. Потім гриби потрібно процідити, злити всю воду.
Очищені головки цибулі потрібно порізати тонкими півкільцями і обсмажити на розігрітій олії (рафінованій) до красивого золотистого кольору.
Далі гриби що відстоялися без рідини і обсмажену ріпчасту цибулю пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера, що набагато зручніше.
Тепер додаємо оцет, розрахуйте кількість оцту самостійно, в залежності від кількості готового продукту. Все ретельно перемішуємо.
У підготовлені простерилізовані банки (по 0,5 л.) Викладаємо промиту і обсушену свіжу зелень і зубчики часнику, порізані тонкими пелюстками. Поверх зелені викладаємо готову ікру, розрівнюємо і накрити листом хрону. Це робиться для того щоб ікра не покрилася цвіллю, замість аркуша можна залити ікру розпеченим рослинним маслом.
Закочуємо банки кришками і зберігаємо в прохолодному місці.

ikra
Приємного вам апетиту і вдалих вам заготовок !!!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!