Літо – це прекрасна пора для маринування , соління , консервування овочів. Заготовки на зиму роблять багато сучасних господинь . Помідори , огірки , баклажани , перці – це не тільки прекрасне доповнення столу взимку , а й справжнє джерело вітамінів. За допомогою консервування та маринування можна зберігати всі корисні речовини в овочах протягом тривалого часу. Взимку організм людини як ніколи потребує вітамінів . Ці речовини зміцнюють наш імунітет , вберігають від багатьох захворювань. Саме тому консервовані овочі так високо цінуються.
Корейська кухня останнім часом стає все більш популярною. Воліють її , як правило , любителі гострих страв , адже відмінна риса корейської кухні – це використання ароматних спецій , які надають особливу пікантність. Якщо ви ставитеся до таких любителів , то зробіть огірки по- корейськи на зиму , і зможете насолоджуватися улюбленими смаками цілий рік.
Інгредієнти:
- огірки – 4 кг
- морква – 1 кг
- цукор – 1 склянка
- рослинне масло – 1 склянку
- соєвий соус – 2 ст. ложки
- оцет 9 % – 1 стакан
- сіль – 100 г
- часник – 3-4 зубчики
- приправа для корейської моркви гостра – 15 г
Моркву помити і почистити. Натерти її на тертці для корейських салатів. Огірки ретельно помити і обрізати хвостики . Порізати огірки на невеликі брусочки. Часник почистити і подрібнити або пропустити через прес. Рослинну олію змішати з цукром , соєвим соусом , оцтом і сіллю.
У миску викласти огірки та моркву. Додати часник і приправу для корейської моркви. Гарненько все перемішати і залити маринадом. Знову перемішати овочі і залишити їх на 5 годин. Після цього розкласти салат в стерилізовані літрові банки і накрити кришками. Стерилізувати їх 10 хвилин і закатати.
Приємного апетиту!