Білі кулясті капелюшки печериць знайомі всім. Навіть той , хто зовсім не розбирається в інших грибах , ці розпізнає з легкістю. Печериці активно культивуються людиною , оскільки є цінним за своїми поживними властивостями продуктом.
Страви з шампіньйонів швидко готуються , мають приємний смак і апетитний грибний запах. Завдяки хорошій сполучуваності печериць практично з будь-якими інгредієнтами , існує не одна сотня рецептів з використанням цих грибів .
Ми б хотіли запропонувати вам прекрасний варіант паштету з шампіньйонів.
Інгредієнти:
- печериці 500 г
- телятина 300 г
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- яйця 1 шт.
- сметана 1 / 4 склянки
- рослинне масло 2 ст. ложки
- зелень петрушки 1 пучок
- часник 2 зубчики
- сіль , чорний мелений перець за смаком
Приготування:
Гриби очистити , закип’ятити в підсоленій воді протягом 2 хвилин , відкинути на друшляк , промити холодною водою і дати їй стекти. Дрібно посікти і обсмажити на сковороді з рослинним маслом і дрібно товченим часником. Цибулю і зелень петрушки дрібно нашаткувати. Телятину пропустити через м’ясорубку , викласти в миску , додати 1 / 2 чайної ложки солі , нарізані цибулю і петрушку , 1 столову ложку води і все ретельно перемішати. Яйця збити зі сметаною , влити у фарш і як слід вимішати , після чого прибрати в холодильник. Змастити форму олією і викласти на її дно 1 / 3 фаршу , зверху укласти шар грибів , знову шар фаршу і так далі , закінчивши фаршем. Кожен шар слід ущільнювати рукою. Форму закрити фольгою , помістити на водяну баню і поставити в духовку. Через півгодини зняти з паштету фольгу і запікати ще 20 хвилин , після чого вимкнути духовку і залишити в ній паштет на 1 /4 години. Подавати в охолодженому вигляді.
Приємного вам апетиту!