Чому “Капрезе”, я думаю, пояснювати не треба. Поєднання інгредієнтів чудесне, приготування просте, результат – пальчики оближеш. У нас цей тарт зник просто моментально. Так, до речі, їсти його найкраще, поки він впевнено теплий, навіть ближче до гарячого – поки моцарелла не застигла.
Ну і ще раз повторюся: не нехтуйте попереднім випіканням основи, це дуже сильно впливає на сприйняття тарта в цілому!
Інгредієнти на прямокутну форму 37 * 11 або круглу 26 см:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 115 г холодного вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
- щіпка цукру
- 2 ст.л. холодної води
Для начинки:
- 16-18 помідорів чері
- 1 ст.л. базилікового песто
- 250 г моцарели для піци
Приготування:
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло.
Рубаємо до отримання жирної крихти.
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тісто кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм, кладемо у форму. Наколюємо виделкою.
Кладемо на тісто фольгу і насипаємо вантаж – квасолю, горох, рис або металеві дрібниці.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Потім виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.
Половину моцарели тремо на крупній тертці і кладемо в основу. Змащуємо песто.
Поверх сиру кладемо помідори черрі і моцарелу що залишилася.
Відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Подаємо впевнено теплим.
Смачного!