Апельсиновий квас

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Апельсиновый квас

З настанням літа кожного з нас починає переслідувати жахлива спека, від якої немає спаса. І в таку спеку дуже хочеться погасити свою спрагу освіжаючим прохолодним напоєм. Найчастіше люди купують солодку газовану воду, що неправильно. Така солодка вода не вгамує спрагу, а тільки посилить її. Одним з популярних напоїв на Русі був квас, рецептів квасу існує безліч, хлібний, ягідний, окрошка, навіть є рецепт молочного квасу. Але сьогодні ми поговоримо про сучасний, більш вдосконалений під сучасну молодь варіант квасу, про апельсиновий квас. Цей старовинний напій з ароматом апельсина допоможе вгамувати спрагу будь-якій людині, навіть дитині (якщо замінити дріжджі на сухарі, то вийде дитячий варіант напою). А приготувати апельсиновий квас дуже легко і швидко.

Для того щоб приготувати апельсиновий квас вам буде потрібно:

  • цукровий пісок – 300 грам,
  • апельсин (великий) – 1 штука,
  • сухі дріжджі – 10 грам,
  • вода (кип’ячена) – 3 літри.

Як правильно приготувати апельсиновий квас
Для початку потрібно накип’ятити і трохи охолодити воду (приблизно до 30 – 35 градусів).
Тепер миємо апельсин і обдаємо його крутим окропом. Потім акуратно нарізаємо на середньої величини часточки.
Далі промиваємо ємність, в якій будемо готувати квас, бажано щоб це була скляна ємність. У ємність перекладаємо апельсини і засипаємо цукор і дріжджі. Потім заливаємо воду що остигнула і акуратно перемішуємо. Тепер накриваємо ємність щільною тканиною і залишаємо в теплому і темному місці на одну добу.
Після того як квас настоїться (через добу) його потрібно буде процідити і відправити в холодильник для охолодження.
готовий квас з легка нагадуватиме апельсиновий напій, але без газу, так що він повинен сподобається вашим домочадцям, експериментуйте на здоров’я!

kvas
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!