З настанням літа кожного з нас починає переслідувати жахлива спека, від якої немає спаса. І в таку спеку дуже хочеться погасити свою спрагу освіжаючим прохолодним напоєм. Найчастіше люди купують солодку газовану воду, що неправильно. Така солодка вода не вгамує спрагу, а тільки посилить її. Одним з популярних напоїв на Русі був квас, рецептів квасу існує безліч, хлібний, ягідний, окрошка, навіть є рецепт молочного квасу. Але сьогодні ми поговоримо про сучасний, більш вдосконалений під сучасну молодь варіант квасу, про апельсиновий квас. Цей старовинний напій з ароматом апельсина допоможе вгамувати спрагу будь-якій людині, навіть дитині (якщо замінити дріжджі на сухарі, то вийде дитячий варіант напою). А приготувати апельсиновий квас дуже легко і швидко.
Для того щоб приготувати апельсиновий квас вам буде потрібно:
- цукровий пісок – 300 грам,
- апельсин (великий) – 1 штука,
- сухі дріжджі – 10 грам,
- вода (кип’ячена) – 3 літри.
Як правильно приготувати апельсиновий квас
Для початку потрібно накип’ятити і трохи охолодити воду (приблизно до 30 – 35 градусів).
Тепер миємо апельсин і обдаємо його крутим окропом. Потім акуратно нарізаємо на середньої величини часточки.
Далі промиваємо ємність, в якій будемо готувати квас, бажано щоб це була скляна ємність. У ємність перекладаємо апельсини і засипаємо цукор і дріжджі. Потім заливаємо воду що остигнула і акуратно перемішуємо. Тепер накриваємо ємність щільною тканиною і залишаємо в теплому і темному місці на одну добу.
Після того як квас настоїться (через добу) його потрібно буде процідити і відправити в холодильник для охолодження.
готовий квас з легка нагадуватиме апельсиновий напій, але без газу, так що він повинен сподобається вашим домочадцям, експериментуйте на здоров’я!
Приємного апетиту!