Це печиво – смак з дитинства. Ще з тих часів, коли у вільному доступі не було такого грандіозного асортименту цукерок-печив-тортів, як зараз. Готується воно швидко і просто, з’їдається і зовсім “на раз”. Раджу спробувати, тим більше що ніяких заморочених інгредієнтів для приготування не потрібно – просто сир, масло, борошно і цукор.
До речі, ви можете надати цьому печеньку цікаву нотку, змішавши звичайний цукор з ванільним.
Інгредієнти:
- 250 г сиру
- 200 г вершкового масла
- 2 склянки борошна (320 г)
- 1 ч.л. розпушувача
- цукор для обмакувания печива
Масло кімнатної температури змішуємо з сиром.
Додаємо розпушувач і борошно, замішуємо тісто (борошна може піти менше, ніж вказано, тому стежте за консистенцією).
Розкачуємо його в пласт товщиною близько 0,5 см і склянкою вирізаємо кружечки.
Кожен кружок умочуємо з одного боку в цукор, складаємо цукром всередину, потім умочуємо одну сторону складеного кружка, знову складаємо цукром всередину. Вмочуємо в цукор верхню частину складеного вчетверо кружечка і кладемо на деко безцукровою стороною вниз. Можна зробити простіше – вмочити з обох сторін і скласти вчетверо. Але тоді цукор, який буде знизу, почне горіти раніше, ніж приготується печиво.
Відправляємо деко в розігріту духовку (190 градусів) хвилин на 20.
Таке печиво смачно їсти з молоком або чаєм.
Смачного!