Мабуть, самий популярний овочевий салат.
Легкий, але ситний.
Інгредиенти
- 500 г помідорів
- 350 г болгарського перцю
- 400 г огірків
- 150 г цибулі
- 200 г бринзи (або сиру Фета)
- 150 г маслин (без кісточок)
соус:
- 5 ст.л. оливкової або соняшникової олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- сіль
- перець
Приготування
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 7-8 порцій.
Помідори нарізати великими шматочками.
Огірок розрізати уздовж, потім нарізати тонкими скибочками.
Перець очистити від насіння, нарізати соломкою.
Цибулю нарізати півкільцями.
Фету нарізати кубиками.
Приготувати соус: змішати масло з лимонним соком, посолити і поперчити за смаком.
У салатницю викласти помідори, огірки, перець, цибулю. Заправити соусом, все добре перемішати. Потім акуратно викласти бринзу (перемішувати не треба, тому бринза дуже ніжна) і цілі маслини. Прикрасити зеленню за смаком.
Приємного апетиту!