Поповнимо ми запаси макательних соусів. На цей раз буде дип (хай вибачать мене поборники чистоти української мови) на основі вершкового сиру і огірка. Чимось віддалено (але саме віддалено !) Схожий на дзадзики , який вже присутній в блозі. Гостроту соусу надає тертий часник , кількість якого ви можете , зрозуміло , регулювати за своїм смаком.
Соус добре підходить до різних страв з курки та м’яса , до гострих крильцям , а також до нарізаним брусочками овочам .
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 1 середній грунтовий огірок
- 120 г вершкового сиру типу Філадельфії
- 3 ст.л. сметани ( 25-30%)
- 2 ст.л. майонезу
- 1-2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
Огірок тремо на крупній терці і трохи віджимаємо сік.
Змішуємо з розм’якшеним вершковим сиром, сметаною, майонезом і тертим часником. Солимо й перчимо за смаком.
Подаємо.
Смачного!