Гуакомоле – популярне блюдо мексиканської кухні.
Основа соусу – авокадо і сік лайма (або лимона). Дуже важливо використовувати стигле авокадо, від нього залежить смак соусу.
Найчастіше цей соус подають до кукурудзяних чіпсів.
Інгредієнти
- 2 авокадо (близько 350 г)
- 200 г помідорів
- 100 г цибулі
- 3 ст.л. соку лайма (або лимона)
- половина перчика чилі (за бажанням)
- 2-3 зубчики часнику
- сіль
Приготування
Цибулю і часник дрібно посікти.
Чилі очистити від насіння, дрібно нарізати.
Помідори очистити від шкірки, дрібно нарізати.
Авокадо почистити, видалити кісточку.
Розім’яти м’якоть авокадо, додати сік лайма, перемішати.
Додати помідори, перемішати.
Додати цибулю і часник, перемішати.
Додати чилі, перемішати.
За бажанням, соус можна подрібнити в блендері.
Смачного!